Exemple De Unde Transversale

Exemple De Unde Transversale. Unele unde transversale sunt unde mecanice, deoarece necesită un mediu fizic pentru propagarea lor. Undele transversale sunt posibile numai cand schimbarea formei mediului este urmata de aparitia unor forte elastice de revenire.

UNDELE STAŢIONARE TRANSVERSALE ÎN CORZILE VIBRANTE
UNDELE STAŢIONARE TRANSVERSALE ÎN CORZILE VIBRANTE from users.utcluj.ro
Ce inseamna ,, deviza echipei. Unele unde transversale sunt unde mecanice, deoarece necesită un mediu fizic pentru propagarea lor. El adjetivo transversal puede hacer foco en el objeto o elemento que se ubica atravesado de un lado hacia otro extremo, o que se interpone de manera perpendicular con aquello de que se trata.

Unele unde nu sunt nici pur longitudinale nici pur transversale.de exemplu in cazul undelor pe suprafata apei particulele de apa se misca atat in sus si in jos, cat si inainte si inapoi, descriind traiectorii eliptice, atunci cand se propaga undele pe apa.

Undele transversale sunt posibile numai când schimbarea formei mediului este urmată de aparińia unor forńe elastice de revenire. Diferența de presiune dintre interiorul urechii noastre și cea exterioară variază datorită. Un exemplu de undă longitudinală este valul sonor. Aceste unde mecanice transversale se numesc un exemplu de undă electromagnetică este lumina vizibilă, care este radiația electromagnetică ale cărei lungimi de undă sunt cuprinse între 400.



Related Posts To Exemple De Unde Transversale


Exemple De Unde Transversale Rating: 4.5 Posted by: kepetmini

Search Here

Popular Posts

Total Pageviews

Recent Posts